introbanner-psychology-1920x900

روانشناسی پیری و کم شنوایی

شما باید به عضو خانواده کمک کنید تا شوق زندگی کردن را بازیابد.

کم شنوایی، کیفیت صداهایی که به زندگی روزمره معنا می دهد را از بین می برد؛ ما را از گرمای ارتباطات اجتماعی و لذت گفتگو دور می کند؛ حتی ممکن است تأثیرات عمیقی بر روان فرد بگذارد.

به عنوان مراقب، هدف شما کمک به عضو خانواده تان است. بهترین کمک، بهره گیری از سمعک های پیشرفته امروزی و ارتقا کیفیت زندگی فرد است.

بسیاری از افراد کم شنوا علی رغم تمایل شما، این کمک را رد می کنند. شنوایی به طور مستقیم بر مغز اثر می گذارد؛ شنوایی با هویت، احساس تمامیت و توانایی برقراری ارتباط با دنیای اطراف ارتباط تنگاتنگی دارد. درک وضعیت عاطفی و روحی فرد کم شنوا، در کمک به او برای رسیدن به زندگی شادتر و سالم تر بسیار موثر است.

textimagespot-ThePsychology-Grief-1200x788

همیشه با از دست دادن ها، غم و اندوه همراه است.

مشکلات روانشناختی در افراد کم شنوا کم نیست. عکس العمل بزرگسالان با توجه به سن، وضعیت زندگی، شرایط عاطفی و تجربیات زندگی آنها با کم شنوایی متفاوت خواهد بود. در اکثر افراد فاز انکار و ایستادگی شایع است و هم چنین این باور عمومی که از دست دادن شنوایی بسیار ناراحت کننده است.

برای اکثر مبتلایان بزرگسال، کم شنوایی به عنوان علامتی از پیری مثل کاهش توان جسمی است. متاسفانه گاهی سمعک نه به عنوان نشانه استقلال بلکه به عنوان نشانه ضعف و ناتوانی دیده می شود و این یکی از دلایلی متداول مقاومت در برابر پذیرش سمعک است.


مراحل را طی کنید.

یکی از چالش های مهم روانشناسی در کم شنوایی، غم و اندوه ناشی از توانایی از دست رفته و جوانی گمشده است. متخصصین شنوایی مراحل غم و اندوه که توسط روانشناس الیزابت کابلر-راس ارائه شده است را اینگونه عنوان می کنند: انکار، خشم، چانه زنی، افسردگی و سرانجام پذیرش.

کم شنوایی یک کم توانی نامرئی است. نمی توان آن را در آینه مانند موی سفید یا چین و چروک های جدید مشاهده کرد؛ همین امر باعث می شود که در ابتدا نادیده گرفته شود. زمانی که کم شنوایی آنقدر پیشرفت می کند که دیگر نمی توان آن را انکار کرد، ممکن است خشم بروز کند؛ متخصصین شنوایی معتقدند، مرحله عصبانیت در واقع نشانه پیشرفت است. چانه زنی در مرحله سوم، نوعی پذیرش شرطی است، که در قالب تعویق آگاهانه ی ارزیابی شنوایی است. در مرحله چهارم فرد با تحقق کامل شرایط روبرو شده و می تواند با ناامیدی و افسردگی همراه باشد؛ این علامت فرا رسیدن زمان مرحله نهایی و پربار پذیرش است.

درک این مراحل به مراقبین کمک می کند تا زمان مناسب اقدام برای ارزیابی شنوایی را تشخیص دهند.


textimagespot-ThePsychology-identity-1200x788

وقتی یک بحران شنوایی به یک بحران هویت تبدیل می شود.

دومین عامل مهم در زمان دریافت سمعک سن افراد است. زیرا احساس و هویت فردی در پذیرش سمعک بسیار مهم است. با اینکه کم شنوایی در بزرگسالی بروز می کند، اما روند پذیرش بسته به سن افراد متفاوت است.

افراد جوان تر از سالمندان راحت تر می پذیرند. آنها احتمالاً می گویند"من مشکل شنوایی دارم. این بخشی از شرایط من است." با پذیرش سمعک، افراد با چنین تصویری از خود، آسان تر با زندگی سازگار خواهند شد.

در سنین بالاتر، فرد به عنوان انسانی که قبلا کاملاً قادر به شنیدن بوده است و حالا تصویر ذهنی اشتباهی از خود همچنان نگه داشته است، ممکن است زمان بیشتری برای مرحله پذیرش نیاز داشته باشد. آن ها می گویند" این کسی نیست که من هستم!" این ممکن است یک بحران هویت را ایجاد کند و اضطراب و افسردگی را در پی داشته باشد.


تأثیر کم شنوایی بر ذهن.

کم شنوایی ممکن است احساس جوانی و احساسی که فرد از خود در طی سال ها داشته است را از بین ببرد. این مسئله چالش های روانشناختی زیادی ایجاد می کند.

هلن کلر معتقد است که گرچه نابینایی ما را از اشیا دور می کند، اما ناشنوایی ما را از انسان ها دور می کند؛ گفتگو و تعامل اجتماعی به دنبال آن سخت تر می شود؛ مبتلایان به دنبال ناکامی های فراوان در نهایت انزوا را انتخاب می کنند.

روانشناسان اثرات کم شنوایی درمان نشده بر روی ذهن را با موقعیت هایی مانند تجربه سلول انفرادی، مقایسه می کنند: اضطراب، افسردگی و دمانس. هرچه درمان به تعویق بیفتد، اثرات آن مخرب تر خواهد بود.

textimagespot-ThePsychology-GettingBetter-1200x788

روانشناسی بهتر شدن.

به عنوان مراقب کسی که مراحل انکار، غم، افسردگی و مقاومت در برابر کمک را می گذراند، کم کم احساس ناامیدی خواهید کرد. وظیفه شما این است که اجازه انکار را به او ندهید، به آنها نشان دهید که چه نقاط قوت دیگری دارند و از آنها تا رسیدن به مرحله درخواست کمک، حمایت کنید.

آن زمان چه موقع است؟ به دنبال ایجاد انعطاف پذیری در او باشید. به دنبال لحظه ای باشید که او قادر به پذیرش اوضاع باشد. تصمیم گیری نهایی برای دریافت سمعک، براساس تمایل فرد کم شنوا است نه شما.

برای هر کسی این زمان می تواند متفاوت باشد. پس از رسیدن زمان مناسب و مراجعه به متخصص شنوایی، او گزینه های موجود را مشخص می کند، پیامدهای واضح را توضیح می دهد و به عضو خانواده تان در درک چگونگی این روند کمک خواهد کرد.

و سفر جدید به سمت زندگی بهتر آغاز می شود.

  • دریافت خدمات

    بیاموزید که چگونه سمعک خود را تمیز کنید، باتری و کلاهک را تعویض کنید و موارد دیگر.

  • شنوایی خود را بررسی کنید

    فکر می کنید دچار کم شنوایی شده اید؟ اولین قدم را بردارید و این ارزیابی کوتاه را انجام دهید

  • آیا گوش شما سوت می کشد؟

    وزوز گوش چیست و چرا برخی از افراد به آن مبتلا می شوند. راهکارهای بهبود علائم چیست؟

  • یک متخصص شنوایی پیدا کنید

    یک متخصص مراقبت شنوایی می تواند شنوایی شما را بررسی کند و درمانی را که برای شما مناسب است تشخیص دهد